Simple Plan poctení medailou diamantového výročia kráľovnej Alžbety II.

14.02.2013 18:12

Simple Plan poctení medailou diamantového výročia kráľovnej Alžbety II.

6. februára, Sebastien Lefebvre a Jeff Stinco reprezentovali Simple Plan na odovzdávaní medailí diamantového výročia kráľovnej Alžbety II. (tzv. Diamond Jubilee Medal), kde bola celá kapela jednou z týchto medailí poctená. Medaile boli tento rok odovzdávané v Ottawe osobne gen

erálnym guvernérom Kanady - Davidom Johnstonom 58 osobnostiam, ktoré ". venovali svoj čas k službe iným občanom, svojej komunite, svojej krajine." Simple Plan túto medailu dostali na základe svojej rozsiahlej charitatívnej práci v ich nadácii Simple Plan Foundation. 

Podľa Tlačovej správy: "Populárna Rocková kapela Simple Plan, ku ktorej pán Lefebvre a pán Stinco patrí, sa zaujíma o problémy, ktorým 


čelia mladí ľudia. Cez svoju nadáciu kapela propaguje hudbu ako spôsob, ktorý môže pomôcť mladým ľuďom na nájdení svojho životného smeru, vyvarovanie sa pouličným gangom a pokračovania vo svojich štúdiách. Medaila bude Pierrovi Bouvier, Charlesovi Comeau Dávidovi Desrosiers odovzdaná neskôr, "

Táto Medaila, ktorá bola vytvorená v roku 2011 k 60. výročiu nástupu na trón kráľovnej Alžbety II., je každoročne odovzdávaná vo Veľkej Británii, karibských štátoch a Kanade úctyhodnou službou v policajných, väzenskýcha  záchranných službách alebo pre obdivuhodný úspech v službe verejnosti.

V poslednom čase sa jedná o sebe už o štvrté významné ocenenie, ktorého dosiahli Simple Plan v rámci Simple Plan Foundation: vlani počas odovzdávania cien Juno Awards boli poctení cenou Allana Waters Humanitarian Award, tento rok v januári boli Stanicu Radio-Canada vymenovaní Osobnosťou Roku a tento rok v marci dostanú ocenenie Allan Slaight Humanitárna Spirit Award na Canadian Music Week.